„Îmbrățișarea eternă” – icoană pictată în ulei pe pânză

4000 lei

Categorie:

Descriere

„Îmbrățișarea eternă” nu este doar un titlu, ci o evocare a legăturii transcendente dintre Sfânta Fecioară Maria și Pruncul Iisus, așa cum este exprimată în această icoană cu tentă impresionistă, pictată cu măiestrie în vopsele de ulei pe pânză. Icoana este o fereastră deschisă spre o lume a credinței și a spiritualității profunde, ce capturează esența credinței creștine.

În centrul compoziției, Maica Domnului este înfățișată cu o blândețe sublimă, ținându-l aproape pe Fiul Divin. Privirile lor nu se întâlnesc; în schimb, Maria privește în depărtare, poate anticipând viitorul și sacrificiul pe care îl va aduce fiul ei, în timp ce Iisus, cu o maturitate ce depășește vârsta sa, privește contemplativ în altă direcție, sugerând cunoașterea misiunii sale pe Terra. Compoziția se remarcă prin linii curbe care ghidează ochiul spre cele două figuri centrale, subliniind legătura lor eternă.

Culorile folosite sunt vii, dar totodată calde și liniștitoare. Mantia Sfintei Fecioare este de un albastru ceresc, simbolizând divinitatea, în timp ce veșmântul lui Iisus este de un roșu pământiu, un indiciu al umanității sale. Folia de aur care încadrează aureolele ambelor figuri sugerează sfințenia lor și lumina divină ce îi înconjoară.

În partea superioară stângă, inițialele grecești „MP ΘΥ” reprezintă abrevierea pentru „Meter Theou”, care înseamnă „Maica lui Dumnezeu”, subliniind identitatea Mariei ca mamă a lui Iisus și ca o figură centrală în teologia creștină.

Această icoană nu este doar o reprezentare a Maicii și a Fiului, ci și o meditație asupra naturii divine și umane a lui Iisus, și a rolului Mariei în aducerea pe lume a Mântuitorului. „Îmbrățișarea eternă” captează momentul în care divinul și umanul coexistă în armonie perfectă, o imagine care aspiră să inspire pacea, speranța și credința în inimile celor care o privesc. Privitorul este invitat nu doar să admire măiestria artistică și la reflecție asupra misterelor credinței, ci și să simtă emoția pură care emana din această lucrare.

Icoana „Îmbrățișarea eternă” în vopsele de ulei pe pânză fixată pe cadru de lemn, este realizată prin pictare manuală de către artistul plastic Monea Teofil în anul 2023.

Dimensiunile picturii sunt: 102 cm x 65 cm.

Pictura face parte dintr-o colecție privată (este așadar un obiect de artă second-hand).

Loading

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Numai clienții autentificați, care au cumpărat acest produs, pot să scrie o recenzie.