„Mama Universului” – Pictură în ulei pe pânză

700 lei

Categorie:

Descriere

„Mama Universului” este o operă de artă care surprinde privitorul printr-o fuziune de culori vibrante și elemente abstracte care compun o imagine impresionistă cu rezonanțe profunde și simboluri. Pictura în vopsele de ulei își dezvăluie subiectul central – icoana unei ființe care pare să fie întruchiparea divinității și a feminității sacre. Aceasta poate fi interpretată ca o reprezentare a Mamei Divine, sau ca o zeitate protectoare, evocând ideea unei forțe maternale care veghează asupra întregului cosmos.

Aureola care încadrează chipul este redată printr-o paletă de albastru diafan, ce poate fi privit ca un indiciu al unei planete îndepărtate sau ca o manifestare vizuală a sferei ei de influență spirituală. Această nimbul atrage atenția asupra chipului contemplativ al femeii, care pare să privească în depărtare, sugerând o conexiune transcendentă cu universul. Ochii săi, deși simplificați stilistic, par să reflecte fără efort întinderile infinite ale spațiului, păstrând în același timp o calitate aproape pătrunzătoare și intimă.

Compoziția este dominată de un buchet luxuriant și colorat, care se extinde din centrul picturii, fluturând spre exterior într-o manieră ce aduce aminte de aripi de înger. Florile, cu petalele lor desfășurate într-o varietate caleidoscopică de culori, de la nuanțe de roz, albastru, portocaliu, până la alb și galben, par să explodeze într-o simfonie vizuală, simbolizând viața și frumusețea naturală care pulsează în univers. Vaza sferică ce susține această efuziune florală este ea însăși o planetă în miniatură, un microcosm ce reflectă grija și atenția pe care divinitatea feminină o are față de creație.

Fondul picturii este tratat cu o abordare liberă, permițând culorilor să se întrepătrundă și să formeze un cadru etereal pentru figura centrală. Pictura este o demonstrație de măiestrie în utilizarea luminii și umbrei, creând o adâncime ce pare să se extindă mult dincolo de limitele pânzei. Pictorul folosește cu îndrăzneală culoarea pentru a evoca emoție și pentru a transmite un mesaj de pace și protecție.

„Mama Universului” este mai mult decât o reprezentare artistică; este o meditație vizuală despre rolul protector al femininului divin. Pictura invită la reflecție și contemplare, oferind privitorului o fereastră către o lume unde natura și cosmosul sunt îngrijite de o prezență maternă omniprezentă. Prin fiecare pensulă, artistul a reușit să îmbine elemente de mitologie, religie și natură într-o armonie care rezonează cu conceptul universal de iubire și îngrijire maternă. Această operă de artă rămâne o celebrare a misterului și frumuseții care înconjoară figura maternă, privită prin lentila spiritualității și  cosmologiei.

Pictura „Mama Universului” în vopsele de ulei pe pânză fixată pe cadru de lemn, este realizată prin pictare manuală de către artistul plastic Monea Teofil în anul 2023.

Dimensiunile picturii sunt: 50 cm x 50 cm.

Pictura face parte dintr-o colecție privată (este așadar un obiect de artă second-hand).

Loading

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Numai clienții autentificați, care au cumpărat acest produs, pot să scrie o recenzie.