„Povestea unui copac” – Pictură în ulei pe pânză

700 lei

Categorie:

Descriere

„Povestea unui Copac” este o pictură în ulei care vorbește simultan despre singurătate și comuniune, despre trecerea timpului și despre eterna renaștere a naturii. În centrul compoziției se află un copac singuratic, desfrunzit, a cărui siluetă se conturează îndrăzneț pe fundalul unui cer luminescent. Acest copac pare să fie un narator tăcut, martor al nenumăratelor povești susurate de vânt prin ramurile sale.

Culorile folosite sunt de o intensitate care captivează privirea și încălzește inima. Contrastul dintre roșul aprins al amurgului și albastrul rece al cerului care se adâncește în noapte sugerează un dialog permanent între zi și noapte, între căldură și frig, între efemer și etern. Cerul, cu nuanțe de albastru, verde și violet, servește drept pânză pentru luna imensă care se ridică, un simbol al ciclicității și al perpetuei reînnoiri.

În partea dreaptă, grupul de conifere, cu verdele lor profund, este în contrast textural și cromatic cu solitudinea arborelui din prim-plan. Coniferele adaugă o dimensiune de profunzime și complexitate compoziției, sugerând ideea unei comunități care se  îmbrățișează și se protejează.

Partea stângă a tabloului este dominată de o lumină caldă, aproape mistică, care pare să izvorască din însuși sufletul naturii. Reflexia acestei lumini pe suprafața aparent înghețată a apei creează o cale luminoasă, invitând privitorul să urmeze acest drum vizual și emoțional. Natura este vie, în ciuda aparenței statice, și fiecare element din pictură contribuie la această senzație de vitalitate ascunsă.

Detaliile vegetației din prim-plan, executate cu finețe și atenție, adaugă o textură bogată întregului peisaj, creând un joc de lumină și umbră care sugerează susurul vieții chiar și în cel mai neînsemnat fir de iarbă. Culorile folosite aici, de la rozuri până la nuanțe de albastru pal și alb, adaugă un sentiment de prospețime și frig, de viață care persistă în ciuda întunericului care se așterne.

„Povestea unui Copac” este o operă de artă care ne invită să reflectăm asupra propriilor noastre povești, asupra felului în care ne raportăm la lumea din jur și la ciclurile sale nesfârșite. Este o lucrare care rezonează cu inima și mintea, stimulând contemplația și oferind o fereastră spre o lume unde timpul pare să se oprească în loc, lăsând loc frumuseții să vorbească.

Pictura „Povestea unui copac” în vopsele de ulei pe pânză fixată pe cadru de lemn, este realizată prin pictare manuală de către artistul plastic Monea Teofil în anul 2023.

Dimensiunile picturii sunt: 50 cm x 50 cm.

Pictura face parte dintr-o colecție privată (este așadar un obiect de artă second-hand).

Loading

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Numai clienții autentificați, care au cumpărat acest produs, pot să scrie o recenzie.