„Vibrații florale în cristal” – Pictură în ulei pe pânză

700 lei

Categorie:

Descriere

„Vibrații florale în cristal” este o pictură care emană o sensibilitate aproape tangibilă, capturând esența fragilă și efemeră a florilor printr-o paletă de culori vii, reflectate într-un joc de lumini și umbre. În centrul compoziției, un vas de sticlă transparentă, pictat cu o măiestrie ce imită transparența reală, conține un buchet de flori sălbatice. Varietatea florilor este sugerată prin petale de diverse forme și nuanțe, de la albastru profund la roz pal și alb imaculat, fiecare pensulă adăugând un caracter unic fiecărei flori.

Cromatica vibrantă a florilor este pusă în valoare de fundalul cu tonuri neutre, în care culorile se întrepătrund armonios, creând o atmosferă calmă. Textura groasă a vopselei, aplicată cu generozitate, adaugă o dimensiune tridimensională lucrării, oferind senzația că petalele pot fi atinse și că parfumul lor dulceag poate fi simțit. Contrastul dintre textura florilor și transparența fină a vasului de sticlă evidențiază dualitatea dintre puternic și delicat, între efemer și etern.

Artistul a folosit o tehnică impresionistă și aparent nesistematică, dar care ascunde o precizie meticuloasă în captarea luminii și a detaliilor fine. Fiecare floare pare să pulseze cu viață proprie, iar reflexiile de pe sticlă par să danseze în jurul buchetului, creând o simfonie vizuală care încântă și surprinde ochiul. Lumina este, fără îndoială, un protagonist în această lucrare, fiind nu doar un element ilustrativ, ci și un instrument prin care artistul conferă adâncime și vitalitate compoziției.

În partea inferioară a picturii, pe masă, sunt împrăștiate câteva petale căzute, care par să continue povestea florilor dincolo de marginea vasului, sugerând ciclul vieții și frumusețea care persistă chiar și în declin. Semnătura artistului, discretă dar fermă, în colțul din stânga jos, completează lucrarea, fiind un testament al mândriei și al conexiunii cu creația sa.

„Vibrații Florale în Cristal” este mai mult decât o simplă reprezentare a unui buchet de flori; este o meditație asupra frumuseții efemere, un dialog între artă și natură, între vizibil și invizibil. Această pictură este o invitație de a ne opri și de a contempla, de a căuta frumusețea în detaliile mici și de a aprecia momentele efemere care, la fel ca florile dintr-un vas, sunt trecătoare, dar a căror amintire rămâne veșnică în matca timpului.

Pictura „Vibrații florale în cristal” în vopsele de ulei pe pânză fixată pe cadru de lemn, este realizată prin pictare manuală de către artistul plastic Monea Teofil în anul 2023.

Dimensiunile picturii sunt: 50 cm x 50 cm.

Pictura face parte dintr-o colecție privată (este așadar un obiect de artă second-hand).

Loading

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Numai clienții autentificați, care au cumpărat acest produs, pot să scrie o recenzie.