„Visul trandafirilor în ecoul nopții” – Pictură în ulei pe pânză

700 lei

Categorie:

Descriere

„Visul trandafirilor în ecoul nopții” este o pictură care transcende simpla reprezentare florală. În centrul compoziției, un buchet de trandafiri, pictat cu straturi groase de vopsea de ulei, pare să fie ancorat în realitate, și totuși, înconjurat de un fond abstract. Trandafirii sunt înfățișați în nuanțe blânde de roz pal, fiecare petală având o textură vie, aproape palpabilă.

Fondul picturii este o compoziție de culori și forme ce evocă elemente ale naturii și cosmosului. În partea dreaptă, un vârtej albastru închis, ce amintește de mișcarea cerurilor nocturne, se contopește cu un purpuriu profund, sugestiv pentru misterul nopții. Acest vârtej pare să fie un portal către un univers în care timpul și spațiul sunt suspendate, iar trandafirii își găsesc refugiul în eternitate.

În contrast, partea de la baza tabloului este dominată de tonuri pământești de maro și auriu, culori ce aduc cu gândul la reflexia unui apus liniștitor sau la o lume a viselor ce se extinde în realitate. Se simte o tranziție fluidă între zi și noapte, între vis și trezire. Florile de pe fundal par să fie mai sălbatice, așezate aleatoriu și înclinate de o briză nevăzută, creând o armonie între structura organizată a buchetului și libertatea naturii înconjurătoare.

Luminile și umbrele joacă un rol esențial în această pictură, dând viață trandafirilor și adâncime întregii scene. Reflexiile de lumină pe vaza de sticlă adaugă un element de realism și claritate, în timp ce umbrele lungi și fluide pe fundalul vibrant adaugă un sentiment de mister și dramatism.

„Visul trandafirilor în ecoul nopții” este o reprezentare a momentului în care frumusețea naturală întâlnește infinitul cosmosului. Acest tablou invită privitorul să exploreze adâncurile emoției artistice și granițele dintre real și ireal.

Pictura „Visul trandafirilor în ecoul nopții” în vopsele de ulei pe pânză fixată pe cadru de lemn, este realizată prin pictare manuală de către artistul plastic Monea Teofil în anul 2023.

Dimensiunile picturii sunt: 50 cm x 50 cm.

Pictura face parte dintr-o colecție privată (este așadar un obiect de artă second-hand).

Loading

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Numai clienții autentificați, care au cumpărat acest produs, pot să scrie o recenzie.