„Visul unei după-amiezi în grădină” – Pictură în ulei pe pânză

700 lei

Categorie:

Descriere

În mijlocul unei grădini fermecate, acolo unde realitatea se întâlnește cu visul, este plasată o femeie cu trăsături nobiliare, parțial ascunsă de vălul timpului. Tabloul intitulat „Visul unei după-amiezi în grădină” ne invită într-o călătorie introspectivă, într-un loc unde natura se împletește cu sufletul uman într-o armonie perfectă.

La o primă privire, ochiul este atras de femeia care ține cu delicatețe un buchet de flori supradimensionate. Aceste flori nu sunt doar elemente decorative, ci par să fie încărcate cu semnificații profunde. Poate că ele reprezintă amintiri sau emoții pe care femeia le-a adunat de-a lungul vieții, sau poate sunt simboluri ale momentelor importante care au marcat-o. Ele sunt reprezentate în culori pastelate, cu nuanțe suave de albastru, roz și alb, culori ce sugerează inocență, iubire și puritate.

În spatele femeii, un copac înflorit stilizat își întinde crengile ca o umbră protectoare. Copacul poate fi văzut ca un simbol al vieții și al ciclicității naturii. Florile lui delicate par să domine grădina, creând un fundal vibrant și dinamic, ce contrastează cu calmul și meditația femeii. Este posibil ca acest copac să reprezinte trecerea timpului, ciclul vieții, cu toate înfloririle și decăderile sale inevitabile.

Un element deosebit de captivant al tabloului îl constituie sferele transparente care plutesc în jurul femeii. Acestea sunt aproape eterice, ca niște bule de săpun care se nasc și dispar într-o clipă. Poate că aceste sfere reprezintă amintiri efemere, momente care vin și pleacă, sau emoții trecătoare pe care femeia le-a experimentat de-a lungul vieții. Ele adaugă o notă de mister și profunditate compoziției, sugerând ideea că viața este plină de momente care se nasc și dispar, dar care rămân în amintirea noastră ca niște sfere luminoase și fragile.

Pictura „Visul unei după-amiezi în grădină” în vopsele de ulei pe pânză fixată pe cadru de lemn, este realizată prin pictare manuală de către artistul plastic Monea Teofil în anul 2023.

Dimensiunile picturii sunt: 50 cm x 50 cm.

Pictura face parte dintr-o colecție privată (este așadar un obiect de artă second-hand).

Loading

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Numai clienții autentificați, care au cumpărat acest produs, pot să scrie o recenzie.