• IMG_20221217_195242
  • IMG_20221217_195429

Pleiade – Pictură în ulei pe pânză

750 lei

1 în stoc

SKU: 265 Categorie:

Descriere

Pleiadele sunt o grupare de stele situate în constelația Taur, care sunt relativ apropiate una de cealaltă și se observă ușor pe cerul nopții. Ele sunt cunoscute pentru strălucirea lor puternică și pentru faptul că formează un grup compact, care poate fi ușor recunoscut de pe cer. Pleiadele sunt formate din șapte stele principale, care sunt vizibile cu ochiul liber, dar sunt și alte stele mai mici în apropierea lor.

Pleiadele sunt cunoscute și sub numele de „Șapte Surori”, iar în mitologia greacă, ele sunt reprezentate ca fiind șapte surori care au fost transformate în stele de către zeul Zeus, ca să fie păzite de tatăl lor, Atlas. În alte mitologii, Pleiadele sunt reprezentate ca fiind fiicele zeului Atlas sau ale mării și ale lunii.

Pleiadele sunt un obiect de studiu popular pentru astronomi, deoarece ele sunt relativ apropiate de Pământ și sunt format din stele tinere, care sunt încă în procesul de formare. Astfel, studiul Pleiadelor poate ajuta la înțelegerea modului în care se formează stelele și cum evoluează în timp.

Pictura impresionistă „Pleiade”, în vopsele de ulei pe pânză fixată pe cadru de lemn, este realizată prin pictare manuală de către artistul plastic Monea Teofil în anul 2022.

Dimensiunile picturii sunt: 50 cm x 50 cm.

Pictura face parte dintr-o colecție privată (este așadar un obiect de artă second-hand).

Loading

Informații suplimentare

Dimensiuni 50 × 2 × 50 cm

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Numai clienții autentificați, care au cumpărat acest produs, pot să scrie o recenzie.